HANDIGE CHECKLIST VOOR EEN OPTREDEN

Heeft de locatie geen problemen met een optreden van een band?

Het gemiddelde geluidsniveau van een band is ongeveer 100 – 110 decibel en dit is een redelijk geluidsniveau. Controleer of dit voor de locatie geen probleem is. Regelmatig hebben locaties een geluidslimiter in gebruik die meet of het geluid niet boven een bepaald niveau komt. Mocht dit bij uw locatie het geval zijn, dan is het belangrijk dit samen met Coollive van te voren goed door te spreken.

Is er evt.een afsluitbare kleedruimte groot genoeg voor de bandleden?

Het is prettig voor Coollive om vooraf en tussen de sets door eventjes rustig te kunnen ontspannen in een separate ruimte indien mogelijk. Als die niet aanwezig is, probeer dan te regelen dat Coollive in ieder geval de beschikking krijgt over een afsluitbare ruimte waar eventuele kostbaarheden kunnen worden neergelegd.

Is er een eenvoudige warme maaltijd beschikbaar voor de bandleden van Coollive?

Gemiddeld is een band al vanaf 15.00 uur voor u in de weer met inpakken, reizen, uitpakken, opbouwen en soundchecken. Vaak is er geen tijd om dan rustig thuis te eten. Om voor u een perfect optreden te kunnen verzorgen, is het plezierig een eenvoudige maaltijd op de plaats van het feest te kunnen nuttigen.Natuurlijk van tevoren in overleg.

Is er voldoende stroom beschikbaar op de feestlocatie voor Coollive en de apparatuur?
Gebruikelijk zijn twee vrije groepen van elk 16 ampère en 220 volt binnen een straal van vijf meter van het podium.
Is vanaf de laad/los plaats het podium goed te bereiken?

Het is belangrijk dat de afstand rijdbaar is. Trappen zijn een probleem, veel apparatuur is erg zwaar en daarom voorzien van wielen. Indien er sprake is van de aanwezigheid van trappen tussen de laad- en losplaats en er geen lift aanwezig is, dan dient er vooraf samen met Coollive naar een oplossing te worden gezocht in de vorm van hulp bij het sjouwen van de spullen de trappen op en af na het optreden.

Is de locatie goed bereikbaar voor auto’s en niet gelegen in een afgesloten deel van het centrum?
Indien dit wel het geval is, is het belangrijk te controleren of er een ontheffing aanwezig is voor het laden, lossen en eventueel parkeren. Het is niet mogelijk de apparatuur over grote afstanden te sjouwen.
Is de speelplek voor Coollive voldoende groot?

De minimaal benodigde speelplek van Coollive is ongeveer tussen de 12 en 14 m2. Een podium is niet noodzakelijk, maar geeft wel net dat beetje extra aan uw feest en zorgt ervoor dat al uw gasten de kans hebben Coollive goed te kunnen volgen. Zorg er voor dat tijdens uw feestdag Coollive uw contactpersoon goed kan bereiken. Geef altijd eventjes van tevoren een naam en het mobiele telefoonnummer door van uw contactpersoon gedurende de feestdag. Mochten er tijdens of voor het feest zaken moeten worden afgestemd, dan weet Coollive met wie te overleggen.

Willen uw gasten iets voordragen, stukjes opvoeren etc?

Indien u graag wilt dat uw gasten een stukje opvoeren op het podium of met behulp van microfoons van Coollive, wilt u dit dan vooraf overleggen met Coollive. Het is erg onplezierig als mensen (weliswaar goed bedoeld) spontaan op het podium of achter een microfoon gaan staan zonder vooraf overleg. Vrijwel altijd is dit geen probleem om te regelen, echter Coollive zorgt dan voor een aparte microfoon die dan beschikbaar wordt gesteld voor dit doel.

Wilt u verzoeknummers of een speciaal openingsnummer?

We kunnen als Coollive, mits minimaal een half jaar voor het feest aangevraagd een verzoeknummer onder voorbehoud voor u instuderen. Heeft u wensen met betrekking tot bijvoorbeeld het openingsnummer, is het heel verstandig dit vooraf te overleggen. Bij Coollive is het mogelijk om binnen onze setlijst op te geven welke nummers u in ieder geval heel graag wilt horen en welke nummers u niet wilt horen.

Wie verzorgt de muziek in de pauze?
Coollive kan de pauzemuziek voor u verzorgen. Het is handig als u zelf muziek van uw keuze meeneemt. Vaak is een telefoon of usbstick al voldoende.Dan weet u zeker dat uw favoriete muziek gedraaid wordt.
Heeft u rekening gehouden met de soundcheck van Coollive?

De band moet altijd het geluid in- en afstellen. Dit betekent dat er op een redelijk niveau geluid wordt geproduceerd. Dit duurt meestal 15 minuten. lndien u in dezelfde ruimte als voor het feest tevens een andere activiteit heeft gepland (b.v. een receptie of diner) kan dit een probleem zijn. Om er in een dergelijk geval voor te zorgen dat Coollive toch de gelegenheid heeft het geluid goed af te stellen, is een mogelijke oplossing gedurende een half uur een activiteit te organiseren in een andere ruimte.

De Coollive leden bedanken u alvast dat wij de band voor uw feest mogen zijn.